Laatste info rondom het Coronavirus

Langs deze weg willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken rondom het Coronavirus (COVID-19). De meest recente richtlijnen van overheid en RIVM zorgen voor drastische maatregelen binnen onze samenleving.

COVID-19

21 mei

Het zwembad is geopend! Natuurlijk moeten we de protocollen volgen maar gelukkig hebben de eerste kids een bommetje gemaakt! De protocollen hangen bij de zwembaden en helaas blijven de toiletgebouwen nog gesloten voorlopig tot 1 juli. Bezoekers zijn toegestaan maar let op: Bezoekers (niet-ingeschreven gasten) kunnen geen gebruik maken van de zwembaden en er geldt een maximaal aantal personen per plek. (10 personen)

23 april

GOED NIEUWS! Vanaf aanstaande vrijdag mogen we deels weer open! Nadere bijzonderheden volgen morgen, donderdag. Alvast zeker is dat uw kampeermiddel moet beschikken over eigen sanitair en dat de toiletgebouwen gesloten blijven.

Persbericht Veiligheidsregio:

Beperkte openstelling Twentse vakantieparken en campings


De voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Onno van Veldhuizen, heeft besloten dat vakantieparken en campings in Twente voor een deel van de bezoekers opengesteld kunnen worden. Hiermee volgt Twente de landelijke lijn.

 

“Het gaat dan om accommodaties die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen,zoals toilet, douche en stromend water. Deze versoepeling gaat in per vrijdag 24 april aanstaande”, aldus Onno van Veldhuizen. Algemene faciliteiten zoals centrale douche- en toiletgebouwen, zwembaden en kantines blijven gesloten. 


Onno van Veldhuizen benadrukt dat deze versoepeling kan worden doorgevoerd omdat de druk op de Twentse gezondheidszorg de afgelopen periode is afgenomen.

De ruimte voor deze versoepeling ontstaat doordat de druk op de zorg afneemt.  De druk op de Twentse zorg is afgenomen dankzij de inspanningen van alle Twentenaren en het goede naleven van de maatregelen. “Ik blijf benadrukken dat het belangrijk is dat we ons aan deze geldende basisregels houden. Dus blijf zoveel mogelijk thuis, was je handen regelmatig en houd 1,5 meter afstand”.

 

20 April

Het wordt een spannende week! Dinsdagavond gaat premier Rutte bekend maken wat er allemaal gebeurt met de corona-maatregelen. Woensdag 22 april vergadert de Veiligheidsregio Twente. Wij hopen dat we na afloop van de vergadering woensdag, iedereen eindelijk weer eens een mooi bericht kunnen sturen.

Zodra wij iets weten, dus woensdagavond of uiterlijk donderdagmorgen, publiceren wij hier de nieuwe maatregelen.

Tot die tijd vragen we u dus, nog even geduld te hebben. We houden u op de hoogte!

2 April

Onderstaand schrijven kregen wij vandaag van de Gemeente Hof van Twente. Met de campinghouders van de Hof van Twente hebben we besloten, aan deze oproep gehoor te geven.

Beste campinghouder,

 We begrijpen dat er veel verwarring is door de uitleg van de Noodverordening die u bereikt vanuit de Veiligheidsregio Twente. Met het (zonnige) weekend voor de boeg, willen wij u wijzen op het volgende.

In de noodverordening is dagrecreatie niet toegestaan, maar mogen kampeerterreinen wel worden opengesteld voor het onderhoud en de opbouw. De gemeente adviseert u nadrukkelijk om uw terrein gesloten te houden.  

Door uw terrein af te sluiten voor deze groep voorkomt u dat inventieve klussers alsnog de hele dag blijven, waardoor dagrecreatie ontstaat. Dit vergroot de kans op besmetting en onveilige situaties. De landelijke gedragsnorm is en blijft: BLIJF THUIS

Als ondernemer kunt u uw verantwoordelijkheid voor de naleving van deze norm nemen. Wij vertrouwen op u.

 

Dank u voor uw medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

De noodverordening geldt tot 28 april.

 

Gemeente Hof van Twente
 de Höfte 7, 7471 DK GOOR
 Postbus 54, 7470 AB GOOR
 0547 - 85 85 85

info@hofvantwente.nl
 www.hofvantwente.nl  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 Maart

Alle campings in Twente zijn door de Veiligheidsregio Twente per direct gesloten. Dit betekent dat u niet naar de camping kunt komen, ook niet overdag en ook niet om onderhoud te plegen. Wij hopen dat we zo snel mogelijk weer open kunnen. Voorlopig geldt de sluiting tot 6 april.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 Maart

Lieve mensen,

Langs deze weg willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken rondom het Coronavirus (COVID-19). De meest recente richtlijnen van overheid en RIVM zorgen voor drastische maatregelen binnen onze samenleving en bedrijfsleven. Volksgezondheid blijft voor iedereen de hoogste prioriteit in Nederland.

Maar wat betekent dit voor Bergzicht?
Totdat gemeente Hof van Twente anders besluit, gaat de camping 1 april open. Maar.. wél met de nodige maatregelen:

Bezoekers
Tot 1 juni is het bezoek van niet camping gasten verboden op onze camping.

Gasten
Het welzijn van jullie staat voorop! Wij nemen o.a. extra hygiëne maatregelen voor jullie veiligheid, maar verwachten ook een verantwoordelijke houding terug van onze gasten. Is er een gezinslid verkouden of ziek? Blijf dan thuis! En houd uiteraard 1,5 meter afstand!Receptie
De receptie is gesloten. Wij staan u graag telefonisch te woord. Voor aankomsten tot nader order: Wilt u ons uiterlijk een dag voor aankomst mailen of bellen zodat wij u op afstand kunnen inchecken? Horeca
De bar/zaal blijft gesloten tot 1 juni. We beraden ons nog op de cafetaria voor afhaalmogelijkheden. De cafetaria is in ieder geval tot 1 mei gesloten.Jeugdhonk
Het jeugdhonk is tot 1 juni gesloten.


Animatie
Over het animatieteam is geen duidelijkheid. Zodra we meer weten laten we dat weten.

Zwembad: tot 1 juni gesloten 

Speeltuinen
Gebruik de speeltuinen verantwoordelijk. Maximaal kunnen drie volwassenen bij elkaar staan! Houdt hier rekening mee!

Toiletgebouwen
Bij de toiletgebouwen hangen regels die we toepassen. Denk aan het maximaal aantal personen tegelijk binnen en aanwijzingen over hygiëne. Laten wij met z’n allen proberen ons zo goed mogelijk aan de regels te houden. Als gemeenten moeten gaan handhaven hebben zij geen andere keus dan het sluiten van de campings en dat is wat we allemaal niet willen!

Veel gestelde vragen

Is de camping nog geopend?


Er is op dit moment geen reden om vakanties te vermijden of af te gelasten. We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie, de RECRON en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus. Daarnaast dragen we, zoals u gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op onze locaties. Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen we hierin de adviezen van het RIVM en hebben we extra aandacht voor:

 • Het schoonmaken van de verblijfsruimte en de zogenoemde “handcontactpunten” als lichtknopjes en deurklinken/knoppen worden met professionele middelen gereinigd. Hiervoor gebruiken wij speciale desinfectiedoeken.
 • Het sanitairgebouw wordt extra goed schoongemaakt met professionele desinfectiemiddelen.
 • Maak gebruik van de desinfectiemiddelen om de toiletbril te reinigen en was de handen goed.
 • Bent u zwanger, wees u ervan bewust dat wij chloor of bleek toepassen!

Ik heb binnenkort een vakantie geboekt bij Bergzicht, maar in verband met het Coronavirus wil ik mijn vakantie afzeggen. Krijg ik het geld terug?


Nee u krijgt uw geld niet terug; Bergzicht is gewoon geopend. 
Indien u het verblijf wilt annuleren vanwege het coronavirus dan ontvangt u de verblijfskosten niet terug. Bij annulering zijn de RECRON-voorwaarden van toepassing en dat betekent dat een deel of het geheel (bij annulering op de dag van de ingangsdatum) van de overeen gekomen prijs toch zal moeten worden betaald. Recron voorwaarden zijn te downloaden op www.hiswarecron.nl

Indien u een vakantie hebt geboekt op Bergzicht dan geldt het volgende:

 • Heeft u een vakantie geboekt tot 1 juni? We bieden u aan, gratis om te boeken naar een andere periode. Mocht deze periode duurder zijn dan hoeft slechts het prijsverschil te worden betaald.

Het verplaatsen kan dus uitsluitend binnen de openingstijden van 2020.
 • Wilt u van dit aanbod gebruik maken neem dan per mail contact met ons op.
 • Wij kunnen ons voorstellen dat u ondanks ons aanbod toch wilt annuleren? Houdt u er dan rekening mee dat wij de algemene HISWA-RECRON voorwaarden hanteren.

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief omdat bepaalde faciliteiten tot en met 1 juni gesloten zijn?

Omdat deze richtlijnen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief. Hemelvaart/ Pinksteren/ Na 1 juni…
In afwachting van verdere maatregelen weten we niet hoe de situatie over een paar weken is. We kunnen dus ook nog geen antwoord geven op vragen over een verblijf na 1 juni.

Ik heb een (voor-)seizoenplaats of vaste plaats geboekt op Bergzicht vanaf 1 april, kunnen wij gewoon naar de camping komen?

Al onze gasten zijn gewoon welkom. Wij volgen echter wel de richtlijnen van het RIVM, de overheid en onze branchevereniging HISWA-RECRON. Houd er dus rekening mee dat de situatie rondom corona dagelijks kan veranderen! Wij volgen dagelijks de updates rondom corona en communiceren updates/wijzigingen altijd per mail.

Ik heb een (voor-)seizoenplaats of vaste plaats op Bergzicht, kan ik mijn betalingstermijnen uitstellen?

Het zijn onzekere tijden, voor jullie als gast maar ook voor ons als camping. Volgens de laatste RIVM richtlijnen / overheid mag de camping vooralsnog 1 april gewoon open. Wat betreft de betaling; wij houden de eerder gecommuniceerde standaard betalingstermijnen en verplichtingen aan en verwachten dat onze gasten zich hier aan houden. We wachten verdere informatie en adviezen van het RIVM en brancheorganisatie HISWA-RECRON dus verder af. Mochten er wijzigingen komen die invloed hebben op jullie reservering/verblijf, communiceren we dit nogmaals rechtstreeks per mail.

Niet aan corona gerelateerde vragen?
Neem bij voorkeur per mail contact met ons op. Let op: wegens drukte kan een antwoord langer op zich laten wachten dan gebruikelijk. 

Pas goed op elkaar!
Tot ziens,

Camping Bergzicht
Marco, Sheila en medewerkers

Geplaatst op
24/3/2020
in
categorie
COVID-19

Laatste info rondom het Coronavirus

Langs deze weg willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken rondom het Coronavirus (COVID-19). De meest recente richtlijnen van overheid en RIVM zorgen voor drastische maatregelen binnen onze samenleving.

COVID-19

21 mei

Het zwembad is geopend! Natuurlijk moeten we de protocollen volgen maar gelukkig hebben de eerste kids een bommetje gemaakt! De protocollen hangen bij de zwembaden en helaas blijven de toiletgebouwen nog gesloten voorlopig tot 1 juli. Bezoekers zijn toegestaan maar let op: Bezoekers (niet-ingeschreven gasten) kunnen geen gebruik maken van de zwembaden en er geldt een maximaal aantal personen per plek. (10 personen)

23 april

GOED NIEUWS! Vanaf aanstaande vrijdag mogen we deels weer open! Nadere bijzonderheden volgen morgen, donderdag. Alvast zeker is dat uw kampeermiddel moet beschikken over eigen sanitair en dat de toiletgebouwen gesloten blijven.

Persbericht Veiligheidsregio:

Beperkte openstelling Twentse vakantieparken en campings


De voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Onno van Veldhuizen, heeft besloten dat vakantieparken en campings in Twente voor een deel van de bezoekers opengesteld kunnen worden. Hiermee volgt Twente de landelijke lijn.

 

“Het gaat dan om accommodaties die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen,zoals toilet, douche en stromend water. Deze versoepeling gaat in per vrijdag 24 april aanstaande”, aldus Onno van Veldhuizen. Algemene faciliteiten zoals centrale douche- en toiletgebouwen, zwembaden en kantines blijven gesloten. 


Onno van Veldhuizen benadrukt dat deze versoepeling kan worden doorgevoerd omdat de druk op de Twentse gezondheidszorg de afgelopen periode is afgenomen.

De ruimte voor deze versoepeling ontstaat doordat de druk op de zorg afneemt.  De druk op de Twentse zorg is afgenomen dankzij de inspanningen van alle Twentenaren en het goede naleven van de maatregelen. “Ik blijf benadrukken dat het belangrijk is dat we ons aan deze geldende basisregels houden. Dus blijf zoveel mogelijk thuis, was je handen regelmatig en houd 1,5 meter afstand”.

 

20 April

Het wordt een spannende week! Dinsdagavond gaat premier Rutte bekend maken wat er allemaal gebeurt met de corona-maatregelen. Woensdag 22 april vergadert de Veiligheidsregio Twente. Wij hopen dat we na afloop van de vergadering woensdag, iedereen eindelijk weer eens een mooi bericht kunnen sturen.

Zodra wij iets weten, dus woensdagavond of uiterlijk donderdagmorgen, publiceren wij hier de nieuwe maatregelen.

Tot die tijd vragen we u dus, nog even geduld te hebben. We houden u op de hoogte!

2 April

Onderstaand schrijven kregen wij vandaag van de Gemeente Hof van Twente. Met de campinghouders van de Hof van Twente hebben we besloten, aan deze oproep gehoor te geven.

Beste campinghouder,

 We begrijpen dat er veel verwarring is door de uitleg van de Noodverordening die u bereikt vanuit de Veiligheidsregio Twente. Met het (zonnige) weekend voor de boeg, willen wij u wijzen op het volgende.

In de noodverordening is dagrecreatie niet toegestaan, maar mogen kampeerterreinen wel worden opengesteld voor het onderhoud en de opbouw. De gemeente adviseert u nadrukkelijk om uw terrein gesloten te houden.  

Door uw terrein af te sluiten voor deze groep voorkomt u dat inventieve klussers alsnog de hele dag blijven, waardoor dagrecreatie ontstaat. Dit vergroot de kans op besmetting en onveilige situaties. De landelijke gedragsnorm is en blijft: BLIJF THUIS

Als ondernemer kunt u uw verantwoordelijkheid voor de naleving van deze norm nemen. Wij vertrouwen op u.

 

Dank u voor uw medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

De noodverordening geldt tot 28 april.

 

Gemeente Hof van Twente
 de Höfte 7, 7471 DK GOOR
 Postbus 54, 7470 AB GOOR
 0547 - 85 85 85

info@hofvantwente.nl
 www.hofvantwente.nl  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 Maart

Alle campings in Twente zijn door de Veiligheidsregio Twente per direct gesloten. Dit betekent dat u niet naar de camping kunt komen, ook niet overdag en ook niet om onderhoud te plegen. Wij hopen dat we zo snel mogelijk weer open kunnen. Voorlopig geldt de sluiting tot 6 april.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 Maart

Lieve mensen,

Langs deze weg willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken rondom het Coronavirus (COVID-19). De meest recente richtlijnen van overheid en RIVM zorgen voor drastische maatregelen binnen onze samenleving en bedrijfsleven. Volksgezondheid blijft voor iedereen de hoogste prioriteit in Nederland.

Maar wat betekent dit voor Bergzicht?
Totdat gemeente Hof van Twente anders besluit, gaat de camping 1 april open. Maar.. wél met de nodige maatregelen:

Bezoekers
Tot 1 juni is het bezoek van niet camping gasten verboden op onze camping.

Gasten
Het welzijn van jullie staat voorop! Wij nemen o.a. extra hygiëne maatregelen voor jullie veiligheid, maar verwachten ook een verantwoordelijke houding terug van onze gasten. Is er een gezinslid verkouden of ziek? Blijf dan thuis! En houd uiteraard 1,5 meter afstand!Receptie
De receptie is gesloten. Wij staan u graag telefonisch te woord. Voor aankomsten tot nader order: Wilt u ons uiterlijk een dag voor aankomst mailen of bellen zodat wij u op afstand kunnen inchecken? Horeca
De bar/zaal blijft gesloten tot 1 juni. We beraden ons nog op de cafetaria voor afhaalmogelijkheden. De cafetaria is in ieder geval tot 1 mei gesloten.Jeugdhonk
Het jeugdhonk is tot 1 juni gesloten.


Animatie
Over het animatieteam is geen duidelijkheid. Zodra we meer weten laten we dat weten.

Zwembad: tot 1 juni gesloten 

Speeltuinen
Gebruik de speeltuinen verantwoordelijk. Maximaal kunnen drie volwassenen bij elkaar staan! Houdt hier rekening mee!

Toiletgebouwen
Bij de toiletgebouwen hangen regels die we toepassen. Denk aan het maximaal aantal personen tegelijk binnen en aanwijzingen over hygiëne. Laten wij met z’n allen proberen ons zo goed mogelijk aan de regels te houden. Als gemeenten moeten gaan handhaven hebben zij geen andere keus dan het sluiten van de campings en dat is wat we allemaal niet willen!

Veel gestelde vragen

Is de camping nog geopend?


Er is op dit moment geen reden om vakanties te vermijden of af te gelasten. We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie, de RECRON en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus. Daarnaast dragen we, zoals u gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op onze locaties. Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen we hierin de adviezen van het RIVM en hebben we extra aandacht voor:

 • Het schoonmaken van de verblijfsruimte en de zogenoemde “handcontactpunten” als lichtknopjes en deurklinken/knoppen worden met professionele middelen gereinigd. Hiervoor gebruiken wij speciale desinfectiedoeken.
 • Het sanitairgebouw wordt extra goed schoongemaakt met professionele desinfectiemiddelen.
 • Maak gebruik van de desinfectiemiddelen om de toiletbril te reinigen en was de handen goed.
 • Bent u zwanger, wees u ervan bewust dat wij chloor of bleek toepassen!

Ik heb binnenkort een vakantie geboekt bij Bergzicht, maar in verband met het Coronavirus wil ik mijn vakantie afzeggen. Krijg ik het geld terug?


Nee u krijgt uw geld niet terug; Bergzicht is gewoon geopend. 
Indien u het verblijf wilt annuleren vanwege het coronavirus dan ontvangt u de verblijfskosten niet terug. Bij annulering zijn de RECRON-voorwaarden van toepassing en dat betekent dat een deel of het geheel (bij annulering op de dag van de ingangsdatum) van de overeen gekomen prijs toch zal moeten worden betaald. Recron voorwaarden zijn te downloaden op www.hiswarecron.nl

Indien u een vakantie hebt geboekt op Bergzicht dan geldt het volgende:

 • Heeft u een vakantie geboekt tot 1 juni? We bieden u aan, gratis om te boeken naar een andere periode. Mocht deze periode duurder zijn dan hoeft slechts het prijsverschil te worden betaald.

Het verplaatsen kan dus uitsluitend binnen de openingstijden van 2020.
 • Wilt u van dit aanbod gebruik maken neem dan per mail contact met ons op.
 • Wij kunnen ons voorstellen dat u ondanks ons aanbod toch wilt annuleren? Houdt u er dan rekening mee dat wij de algemene HISWA-RECRON voorwaarden hanteren.

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief omdat bepaalde faciliteiten tot en met 1 juni gesloten zijn?

Omdat deze richtlijnen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief. Hemelvaart/ Pinksteren/ Na 1 juni…
In afwachting van verdere maatregelen weten we niet hoe de situatie over een paar weken is. We kunnen dus ook nog geen antwoord geven op vragen over een verblijf na 1 juni.

Ik heb een (voor-)seizoenplaats of vaste plaats geboekt op Bergzicht vanaf 1 april, kunnen wij gewoon naar de camping komen?

Al onze gasten zijn gewoon welkom. Wij volgen echter wel de richtlijnen van het RIVM, de overheid en onze branchevereniging HISWA-RECRON. Houd er dus rekening mee dat de situatie rondom corona dagelijks kan veranderen! Wij volgen dagelijks de updates rondom corona en communiceren updates/wijzigingen altijd per mail.

Ik heb een (voor-)seizoenplaats of vaste plaats op Bergzicht, kan ik mijn betalingstermijnen uitstellen?

Het zijn onzekere tijden, voor jullie als gast maar ook voor ons als camping. Volgens de laatste RIVM richtlijnen / overheid mag de camping vooralsnog 1 april gewoon open. Wat betreft de betaling; wij houden de eerder gecommuniceerde standaard betalingstermijnen en verplichtingen aan en verwachten dat onze gasten zich hier aan houden. We wachten verdere informatie en adviezen van het RIVM en brancheorganisatie HISWA-RECRON dus verder af. Mochten er wijzigingen komen die invloed hebben op jullie reservering/verblijf, communiceren we dit nogmaals rechtstreeks per mail.

Niet aan corona gerelateerde vragen?
Neem bij voorkeur per mail contact met ons op. Let op: wegens drukte kan een antwoord langer op zich laten wachten dan gebruikelijk. 

Pas goed op elkaar!
Tot ziens,

Camping Bergzicht
Marco, Sheila en medewerkers

Geplaatst op
24/3/2020
in
categorie
COVID-19